Vellykket oppstartjobb i Lieråsen

Bane NOR er fornøyd med hva de fikk utrettet på de 14 dagene Lieråsen tunnel på Drammenbanen var stengt. - 900 meter av tunnelen fikk påført ny sprøytebetong for bedre sikkerhet, sier prosjektleder Ingebjørg Seland Bjørgum.

Her påføres spørytebetong i tunneltaket. Legg merke innpakningen av spor og ledninger. (Foto: Øystein Grue)

Mens togtrafikken sto og tusenvis av togpassasjerer måtte busses forbi ble det utført helt nødvendige sikringsarbeider i den 10.5 kilometer lange Lieråsen tunnel. -Det vi nå har gjort er arbeider som vi ikke kunne vente lenger med, forteller Seland Bjørgum. Berget på de mest utsatte partiene er nå rensket og tunnelen vasket i 900 meters lengde før det er påført sprøytebetong for å sikre fjellet, forteller hun. -Det var også en tidkrevende jobb å pakke inn alle komponenter og ledninger i arbeidsområdet for å hindre at det ikke ble skadet av arbeidene der inne, legger hun til.

Det skal gjennomføres omfattende fornyelsesarbeider over flere år for å heve standarden på jernbanen gjennom tunnelen. Det er lagt opp til arbeider i påsken og i sommerferien hvert år fram til 2021. Det kjøres ca 400 tog gjennom Lieråsen tunnel hver dag.

Les mer om arbeidene i Lieråsen tunnel

Fra riggområdet utenfor tunnelen på Liersiden. (Foto: Øystein Grue)