Go-Ahead får full oppstartbonus

Go-Ahead Norge vil få utbetalt 30 millioner kroner i oppstartbonus etter trafikkstarten på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen søndag. Det er klart etter at Jernbanedirektoratet nå har gjennomgått alle rapporter fra trafikkavviklingen det første driftsdøgnet.

Hele bonusen kunne falt bort hvis Go-Ahead ikke hadde kjørt alle sine tog i henhold til ruteplan søndag 15. desember. Bonusen kunne også blitt redusert hvis en rekke andre krav gjennom oppstartsfasen ikke hadde blitt oppfylt. Blant disse kravene var at alle nødvendige tillatelser og rutiner skulle være på plass, og at samarbeid med de ansatte og deres organisasjoner var etablert.

– Vi vet at det har vært krevende å være det første togselskapet som skal etablere seg etter at persontrafikken på jernbanen ble konkurranseutsatt. Det er derfor gledelig å kunne fastslå at Go-Ahead har klart å gjennomføre oppstartsperioden på en fullt ut tilfredsstillende måte, sier Hans Kristensen, direktør for persontrafikkavtaler i Jernbanedirektoratet.

– Det har tidvis vært slitsomt å brøyte vei. Mange har jobbet utrolig hardt for å sikre at Go-Ahead kunne levere super service, 100 prosent regularitet og nær 100 prosent punktlighet til våre reisende fra dag én. Jeg er utrolig stolt av og imponert over våre medarbeidere. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen. Vi skal vise oss tilliten verdig, sier administrerende direktør Cathrine Elgin i Go-Ahead Norge.

Kontakt Jernbanedirektoratet: Direktør persontrafikkavtaler Hans Kristensen, telefon 916 97 291.