NSB blir Vy

NSB skifter navn på både tog og buss og blir den felles merkevaren Vy. - NSB er ikke lenger et dekkende navn for virksomheten vår, sier konsernsjef Geir Isaksen.

Slik blir togene til Vy. Omprofileringen vil skje etter hvert og dette er det første togsettet. (Foto: Njål Svingheim) 

-NSB er nå et av flere selskaper som konkurrerer om å kjøre tog, sier Geir Isaksen. Vi eier ikke skinnene, signalanleggene, stasjonene eller togene, men vi jobber hver dag for å gi kundene våre en god reise. Et nytt navn skal styrke konkurransekraften vår både i tog og buss. Tog og busser vil nå få samme design og de ansatte får nye og like uniformer.

Ny teknologi gjør at vi kan tilby nye og fleksible løsninger til deg som kunde, slik at du kan reise effektivt fra dør til dør, og ikke bare til og fra holdeplassen eller stasjonen. Vy kommer til å tilby reiser fra dør til dør med tog, buss, bybil eller bysykkel. -Det skal være enkelt å reise kollektivt og miljøvennlig, sier Isaksen.

Styreleder i NSB, Dag Mejdell, sier konsernet med dette ønsker å koble tog og buss tettere sammen og at dette er en del av arbeidet med ruste selskapet foran kommende konkurranser om både tog- og busstrafikk.

Navnet NSB, Norges Statsbaner, ble dannet i 1883 som felles navn på alle statens jernbaner. NSB har kjørt buss siden 1925.

Omprofileringen fra NSB til Vy vil ta et par år.  
Grønt og svart er den ny fargen på både tog og buss i Vy-konsernet. (Foto: Njål Svingheim)