Vy tog setter tilbudsforbedringer på Bergensbanen på vent

Vy tog innstiller de to ekstraavgangene som nylig ble innført på Bergensbanen fra 10. januar og frem til 10. april neste år. Årsaken er sterkt fallende etterspørsel som følge av den nye smittebølgen og forsterkede smitteverntiltak. Selskapet gjør imidlertid ingen endringer i det utvidete tilbudet på Vossebanen og til Arna.

Vy-tog på Bergen stasjon b900xh600 72ppi.jpg
Vy-tog på Bergen stasjon. Foto: Njål Svingheim.

Noen av de nye helgeavgangene på Bergensbanen vil også bli videreført, samt at det vil bli flere avganger i forbindelse med vinterferien i Oslo og Bergen. 

 

Det var 12. desember i år Vy tog økte antall avganger på Bergensbanen fra tre til fem avganger hver vei på dagtid, og utvidet tilbudet på Vossebanen og til Arna. Etter den siste smittebølgen og innføringen av nasjonale smitteverntiltak, har etterspørselen etter togreiser falt kraftig fra et allerede lavt nivå. Dette er bakgrunnen for at Vy tog nå, i samråd med Jernbanedirektoratet, fra 10. januar og frem til 10. april reverserer noen av tilbudsforbedringene.

 

- Vi så en umiddelbar nedgang i antall bestillinger i takt med rapporter om økende smittetall og varsling av flere og strenge tiltak. Og basert på de lave reisetallene som igjen treffer oss, har vi rett og slett ikke nok kunder til å kjøre alle de planlagte avgangene mellom Oslo og Bergen på nyåret, sier direktør for Vy tog Vest, Yvonne Torgersen Hetlevik. 

 

Disse avgangene blir påvirket: 

  • Fra 10. januar til 10. april kjører ikke toget fra Bergen 06:19 og toget fra Oslo 06:25 mandag til lørdag. 
  • Fra 10. januar til 20. februar og 7. mars til 10. april kjører ikke toget fra Oslo 14:25 og toget fra Bergen 17:45 fra mandag til torsdag. 
  • Disse togavgangene kjører i uke 8 og 9 som er skolenes vinterferie og normalt en periode med høyere etterspørsel.