Raumabanen

Raumabanen går gjennom et landskap som veksler fra fjellbygdene lengst nord i Oppland til den dramatiske naturen ned Romsdalen. Banen går over eventyrlige Kylling bru og Vermafossen, og under Trollveggen ut til fjorden ved Åndalsnes. Romsdalen og cruiseskiphavnen i Åndalsnes gjør Raumabanen til et reisemål med betydelig trafikkpotensial.

Raumabanen er i all hovedsak en matebane for Møre og Romsdal til Dovrebanen, men er også utviklet som en turistattraksjon. Åndalsnes er banens endestasjon, og et knutepunkt for gods- og persontrafikken til og fra Møre og Romsdal fylke med sine rundt 264.000 innbyggere.

Les mer om Raumabanen

115

Rutelengde (km)

25

Ukentlige avganger

93%

Punktlighet 2014

Togtilbud

Raumabanen har vinterstid totalt ca. 25 avganger per uke i hver retning. Av disse er det totalt fire avganger per dag på hverdager, to avganger på lørdager og tre avganger på søndager i hver retning mellom Åndalsnes og Dombås. Én avgang kjøres til/fra Lillehammer og Hamar.
I perioden mai–august kjøres det et turistkonsept med tog og buss Åndalsnes–Bjorli for cruisepassasjerer. Togene har fotostopp og saktekjøring ved attraksjonene.

Togmateriell

Raumabanen trafikkeres med dieseldrevne motorvognsett type 93. Turisttogene om sommeren blir i hovedsak betjent med Di4 diesellokomotiver og sittevogner. Materiellet vedlikeholdes i Trondheim og materiell utveksles via Rørosbanen med en daglig avgang Hamar-Lillehammer-Dombås.

Infrastruktur

Raumabanen er 115 kilometer lang fra Dombås til Åndalsnes. Banen er enkeltsporet og ikke elektrifisert. Banen har fem stasjoner/holdeplasser.

Banen er knyttet sammen med Dovrebanen på Dombås.