Hjem Aktuelt Trond Michael Andersen blir ny leder for Konnekt

Trond Michael Andersen blir ny leder for Konnekt

Andersen tar over roret i Konnekt fra 1. september. Han kommer fra stillingen som avdelingsdirektør for teknologi i divisjonen drift og vedlikehold i Statens Vegvesen.

Trond Michael Andersen tar over etter Abdul Basit Mohammad som har ledet Konnekt de tre siste årene. Andersen har en doktorgrad innenfor matematisk modellering av tilstandsbasert vedlikehold, han har jobbet i Statens Vegvesen siden 2015.

Den nye lederen har opparbeidet seg god kjennskap til både akademia og næringslivet gjennom sin fartstid da han har vært rektor ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og undervist på NTNU. Andersen tar med seg mye kunnskap og rikelig med erfaring fra en rekke sektorer inn i stillingen som leder. Han har tidligere vært Adm. Dir i Helse Midt-Norge, forsker og forskningsleder ved Marintek og prosjektleder i Statoil.

Andersen bor i Trondheim, nærmere bestemt på Lade med kone og har to barn. Han kommer til å lede Konnekt fra Trondheim mens kontoret i Oslo fremdeles består.

«Jeg ser virkelig fram til å lede Konnekt videre. Kompetanse blir bare et enda viktigere tema å fokusere på i årene som kommer med tanke på utnyttelse av ny teknologi, og ikke minst for å nå bærekraftsmålene. Dette er en mulighet for å jobbe langsiktig og strategisk med kompetanse i en bransje som omsetter for 100 milliarder og har mer enn 65000 ansatte.» Forteller den nye lederen.

«Med Trond Michaels bakgrunn fra akademia så vel som hans erfaring og innsikt i sektoren som helhet, er vi sikre på at han kan ta Konnekt videre og lede senteret på en god måte», sier Jane Bordal som er styreleder i Konnekt, og legger til. «Trond Michael har alltid vist et brennende engasjement for kompetanse og kompetanseutvikling, det vil komme til godt med i hans nye rolle som leder for Konnekt.»