Hjem Aktuelt Vant innovasjonskonkurransen «Sustainnovation» med grønn akustikkløsning

Vant innovasjonskonkurransen «Sustainnovation» med grønn akustikkløsning

Studentene Bjørnar Helliesen, Simen Lysebo Hansen og Jon Iver Lye Nergaard gikk helt til topps med konseptet «Contain the Road» som ser på å bruke grønne vekster som lydmurer for støy langs veien og i byer.

«Sustainnovation» er en innovasjonskonkurranse som ble holdt på NTNU og NMBU tidligere i høst blant studenter. Tre vinnergrupper ble valgt ut til å delta på Grønn Anleggsektors samling i Trondheim hvor de fikk presentere sine konsepter. Og det var «Contain the Road» som kom seirende ut i finalen. Studentene fikk også delta på samlingen hvor utdanningsinstitusjoner og samferdselssektoren var samlet for å diskutere hvilken kompetanse det er behov for, og hvordan man sikrer at det utdannes nok folk med kompetansen.

I tillegg til å legge fram innovasjonskonseptene studentene hadde laget, deltok de i gode diskusjoner med bransjen om hvordan bransjen og utdanningsinstitusjonene kan samarbeide bedre om å sikre tilgangen til riktig kompetanse for bransjen.

Sustainnovation er samarbeid mellom Mesta, Grønn Anleggssektor og Konnekt som tar sikte på å la studentene innovere på samferdselssektorens utfordringer. Studentene ble loset gjennom prosessen med mentorer fra Bane NOR, Statens Vegvesen, Vestfold og Telemark Fylkeskommune og Sintef.