Jernbanedirektoratet Nyheter Marie Beate Rise blir ny direktør for Norsk jernbanemuseum

Marie Beate Rise blir ny direktør for Norsk jernbanemuseum

Rise tiltrer 5. august, og kommer fra stillingen som daglig leder på Prøysenhuset. – Jeg ser veldig fram til å ta fatt på oppgaven, sier Rise.

– Vi er veldig fornøyde med at Marie Beate takket ja til stillingen som ny direktør for Jernbanemuseet. Museet er et folkekjært tilbud, og har en viktig rolle med å formidle den historiske utviklingen som har skjedd på norsk jernbane. Erfaringen hennes fra å lede kulturhus og store publikumstilbud gjør henne godt kvalifisert til denne stillingen, sier Marit Rønning, assisterende jernbanedirektør.

Marie Beate RiseFoto: privat
Marie Beate Rise er ny direktør for Norsk jernbanemuseum.

Fra Prøysen og skiskyting til jernbanehistorie

Marie Beate Rise er 49 år, hun er født og oppvokst i Brumunddal, hvor hun i dag er bosatt med familien. Hun er utdannet diplomøkonom i reiselivsledelse fra Handelshøyskolen BI, og har før stillingen ved Prøysenhuset jobbet som prosjektleder for World cupen i Holmenkollen i Norges Skiskytterforbund, og skiskytter-VM i Holmenkollen 2016.

I sin nye rolle får Rise ansvar for å lede 24 museumsansatte som har som samfunnsoppdrag å formidle den norske jernbanens utvikling og bidra til økt kunnskap om jernbanehistoriske forhold.

– Jeg ser veldig frem til å ta fatt på denne oppgaven, og bli bedre kjent de ansatte og museet. Det å kunne være med å bidra til at museet fortsetter å skape gode museumsopplevelser og å tilgjengeliggjøre norsk jernbanehistorie til et større publikum, ser jeg på som en spennende oppgave, sier Rise.  

Norsk jernbanemuseum ble stiftet i 1896 og holder til på Hamar. Museet er et forvaltningsorgan underlagt Samferdselsdepartementet. Det er Jernbanedirektoratet som har ansvar for etatsstyringen av museet.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.