På vei til CargoNet

Senest 1. januar 2022 går Ingvild Storås fra Baneservice til CargoNet, og blir da også en del av konsernledelsen i Vy. Å få være en del av det grønne skiftet motiverer henne.

Lars Opstad

Hva gleder du deg mest til i den nye jobben som administrerende direktør for CargoNet?

Å bli kjent med nye kolleger, jobbe for å få mer gods over fra vei til bane og finne gode kundeløsninger. Det blir spennende å bli kjent med et nytt område innen jern­banen og få brukt erfaringen min samtidig som jeg lærer noe nytt.

Hva tror du blir de største utfordringene?

Det er et stort investeringsbehov framover. De økonom­iske rammebetingelsene blir viktig dersom vi skal klare å få mer gods på bane. Vedlikeholdet må styrkes og vi trenger flere krysningsspor for å øke tilbudet, bedre punktligheten og gjøre transport på bane til et førstevalg for kundene.

Hva har du likt best med jobben i Baneservice?

Å jobbe med alle de dyktige kollegene, lykkes sammen med dem. Og det har vært gøy å oppleve at jernbanen har fått et løft, både kommet høyere opp på den politiske agendaen og blitt en mer attraktiv bransje. Det er motiverende å være en del av det grønne skiftet.

Hva driver du helst med på fritiden?

Jeg er veldig glad i å være på fjellet, særlig å gå toppturer, på ski og på beina. Ellers er jeg glad i å være sammen med folk, både familie og venner. Og så har jeg en hund som jeg veldig gjerne går tur med.

Hva gjør deg aller mest glad?

Jeg er liker å gjøre ting sammen med andre – både på jobben og privat. Andre mennesker gir meg energi. Jeg er et sosialt vesen.