Flåm AS satser på Ofotbanen

En av Norges største aktører i reiselivsbransjen, Flåm AS, går nå inn som medeier i Arctic Train som kjører turisttog på Ofotbanen.

Njål Svingheim

Dermed blir det et tett samarbeid om turistsatsingen mellom operatørene på Flåmsbana og Ofotbanen. Arctic Train er inne i sitt første år som togoperatør med egen lisens for både persontrafikk og godstrafikk på Ofotbanen. Selskapet kjører daglige avganger for turister på Ofotbanen. Det har blitt lagt merke til, for nå går Flåm AS inn med en eierandel på 33,5 prosent med opsjon på å øke andelen til 51 prosent i Arctic Train. Landets nordligste jernbane, Ofotbanen, er regnet som en av Europas vakreste togreiser, det samme gjelder for den spektakulære Flåmsbana som har godt over en million besøkende i et vanlig år.

Vi gleder oss over å få Flåm AS inn som medeier og samarbeidspartner. Sammen skal vi utvikle Arctic Train til å bli et fyrtårn i nordnorsk reiseliv.

Karl Aksel Vik

Helhetlig tilbud.

Samarbeidet mellom Arctic Train og Flåm AS vil gi et helhetlig reiselivstilbud til både nordmenn og inter- nasjonale turister hele året. – Vi gleder oss over å få Flåm AS inn som medeier og samarbeidspartner. Sammen skal vi utvikle Arctic Train til å bli et fyrtårn i nordnorsk reiseliv. Flåm er høyt respektert i reiselivsbransjen, og vi ser fram til å dra nytte av erfaringene og kunnskapen deres, sier styreleder Karl Aksel Vik i Arctic Train Holding.

Vil styrke posisjonen.

– Ofotbanen og Arctic Train er en av Norges mest spektakulære turistattraksjoner. Vi har utviklet Flåm til å bli et av verdens mest attraktive turistmål med Flåmsbana som grunnlag. Nå vil vi være med på utviklingen i Narvik, og investeringen i Arctic Train er første steg på veien. Dette vil styrke norsk reiselivs posisjon internasjonalt med flotte togopplevelser både i fjordene og i Nord-Norge, sier Solrun Hjelleflat, administrerende direktør i Flåm AS og konsernsjef i Aurland Ressursutvikling. Samarbeidet starter straks og Flåm AS vil gå inn med to styremedlemmer i Arctic Train. Arve Tokvam fra Flåm AS blir ny styreleder i Arctic Train Holding AS.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.