Jernbanedirektoratet Jernbanemagasinet Arkiv Persontrafikk Flåmsbana: Nær en million togturister
Atlanterhavsveien

Flåmsbana: Nær en million togturister

Med tett oppunder en million passasjerer befester Flåmsbana seg som en av Norges viktigste turistattraksjoner. – I år har vi lyktes godt med å spre trafikken bedre på avgangene våre, sier Sivert Bakk i Flåm Utvikling AS.

Sverre Hjørnevik

Den 20 kilometer lange jernbanen knytter Myrdal stasjon på Bergensbanen sammen med Flåm innerst i Sognefjorden. Stadig flere vil oppleve stupbratte fjell, ville og vakre fossefall og spennende ingeniørkunst fra kupévinduene på Flåmsbana.Prognosene tyder på 987 000 passasjerer i 2017. – Norsk reiseliv opplever sterk vekst, og vi på Flåmsbana tar del i denne veksten, sier driftssjef Sivert Bakk i Flåm Utvikling. – Gjennom lang tid har vi drevet omfattende markedsføringsarbeid rundt om i verden og dette gir gode resultater.  

Norsk reiseliv opplever sterk vekst, og vi på Flåmsbana tar del i denne veksten

Sivert Bakk, driftssjef i Flåm Utvikling

Driften av Flåmsbana skjer i et tett samarbeid mellom NSB, Bane NOR og Flåm Utvikling. Sammen har vi klart å skape et opplegg som kan håndtere store trafikkvolum på en måte som gjør våre reisende fornøyde, sier Bakk. Han er spesielt fornøyd med at Flåmsbana i år har lykkes med å styre passasjerene bedre slik at belegget på togavgangene er jevnere fordelt: – Slik har vi klart å tilby sitteplass til alle på togene, og dermed får passasjerene en langt bedre opplevelse, forteller Bakk. Flåmsbana jobber nå med anskaffelse av nye vogner. – De nye vognene vil definere Flåmsbana som produkt de neste 30 – 40 åra og er noe vi nå gleder oss veldig til å gå skikkelig i gang med, sier Sivert Bakk.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.