Ikke akkurat enspora

Det er mye mer enn jernbane og prosjektarbeid som interesserer Eivind Hamre. Fagkretsen sier sitt, og på fritiden sluker han den 179 episoder lange podcasten History of Rome for andre gang.

Øystein Grue

Hva er det viktigste du gjør i jobben din som prosjektsjef ?

Det er å ivareta folk og organisasjon. Åpenhet og tillit er nøkkelen i hverdagen min. Det er så mange dyktige folk, så jeg trenger ikke detaljstyre. Men jeg må ha oversikten og sette retning. Kultur er viktig både innad og utad. Og jeg viser gjerne fram prosjektet.  

Eivind Aslaksen Hamre

Alder: 46 Utdanning: Grunnfag i fransk og russisk, skipsingeniør og master i maskin- og prosessteknikkk Stilling: Prosjektsjef ved Follobanen for innføring Oslo S Ansatt siden: 2009 i Jernbaneverket, senere Bane NOR

Når visste du at jernbanen skulle bli din karrierevei, og hvorfor?

Jeg jobbet først innen olje og gass, men jeg våknet opp. Det ble viktig for meg å jobbe i en annen bransje enn en som jeg anså var i ferd med å ødelegge kloden vår. Jeg begynte med masterstudiet på Ås (NMBU), med ønske om å jobbe innen fornybar energi, men da jeg var ferdig dukket stillingen i Jernbaneverket opp. Jernbanen er jo også bra for klima og miljø, og med min familiebakgrunn, med både far og farfar i NSB, føltes det bra.

Det stormer til tider rundt Follobanen; hvordan opplever du det?

Jeg har ikke blitt berørt direkte av dette, men jeg skjønner at det kan være tøft for dem som må fronte utfordringene utad.

Det ble viktig for meg å jobbe i en annen bransje enn en som jeg anså var i ferd med å ødelegge kloden vår.

Eivind Aslaksen Hamre

Hva motiverer deg mest i det daglige arbeidet?

Å se at ting blir bygd, framdriften er motiverende, at det som er planlagt blir realisert. Og det er fint å se folk trives på jobb og kommer hit med en energi som påvirker i riktig retning. Jeg setter også stor pris på at folk tør å være åpne og ta opp problemer. Da har vi lykkes.

Hvordan kopler du av fra jobben?

Det er ikke alltid så lett. Men jeg er med på popquiz en gang i måneden og spiller litt fotball i nærmiljøet. Dessuten er jeg jo familiemann med to barn og et bonusbarn. Da jeg jobbet med Ringeriksbanen, spilte jeg i band der. Og sist, men ikke minst, er jeg veldig interessert i antikkens historie. Jeg kan virkelig anbefale podkasten History of Rome, som jeg nå hører for andre gang.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.