,

Ønsker seg en Europa-rute

Sigrid Elsrud har gitt ut en ny bok, Ferie med tog, med undertittelen Reiseglede langs skinnene. I tillegg til gode råd, byr hun på masse reiseglede, litt om reisevaner og forteller om HC Andersen – en av de første som reiste fra Norden og ut i Europa med tog.

Togbloggen.no

Navn: Sigrid Elsrud Utdanning: Master i kommunikasjon og ledelse fra BI, og før det cand. mag. med ulike fag. Stilling: Selvstendig kommunikasjonsrådgiver, blogger og forfatter. 

Hva vil du oppnå med den siste boka di? Jeg vil vise at det er mulig å ta alle slags ferier i Europa med tog, og at det er en fin måte å reise på. Det handler om både klima og reiseglede. Det gjør det jeg driver med meningsfullt og morsomt. Når ble du så interessert i jernbane? Det var ganske tilfeldig. For snart 40 år siden flyttet jeg til veien Langs linjen på Nordstrand, der Østfoldbanen går rett utenfor kjøkkenvinduet mitt. Men det var litt senere, i Sør-Europa, at jeg virkelig ble glad i å reise med tog. Det skriver jeg om i kapittelet Hva to guttunger lærte meg om reiseglede. Du er ikke bare fornøyd med dagens jernbanesatsing i Norge; hva bør gjøres? Jeg mener det må legges mye bedre til rette for at folk skal kunne reise langt med tog. Det må bli bedre korres­pondanse og enklere å finne billetter. Jeg vet om mange som har gitt opp å reise med tog til København. Skal du lenger enn til Göteborg, er du helt overlatt til deg selv. En Europa-rute til Hamburg hadde løst problemet. Jernbanen har trendene med seg nå, men gjør lite for å styrke dem.  Hva mener du er togets viktigste fortrinn? At det er en klima- og menneskevennlig måte å reise på. Hvor går sommerens ferietur? Om sommeren holder jeg meg i Norden, så da blir det kanskje en Mjøsa rundt-tur, og muligens en tur med To Go-app-en til Västtrafik. Bohusbanan, som går mellom Göteborg og Strömstad, lokker like utenfor feriestedet mitt i Sverige. Og til høsten blir det nok ferie tur-retur Spania med Interrail-billett.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.