Jernbanedirektoratet Jernbanemagasinet Arkiv Ny organisering Dette mener de togreisende på Jærbanen
,

Dette mener de togreisende på Jærbanen

Færre forsinkelser, bedre plass, Wi-Fi og ekspressrute? Vi spurte fire reisende om hva de vil ha forbedret.

Siv Dolmen
VIL HA PRESIS BUSS OG TOG: – Morgenavgangen fra Sandnes til Stavanger er ofte forsinket. Det kan være både positivt og negativt. Da rekker jeg toget, men ikke alltid skolen, sier Marie Børkja. Hun ønsker seg mer presis kollektivtransport – enten det gjelder buss eller tog.
Siv Dolmen
– BEDRE ALTERNATIV TRANSPORT: Et godt opplegg for alternativ transport når togtrafikken står. Det står høyt oppe på ønskelisten til Zeljko Djerdj, som pendler fast mellom Egersund og Stavanger. Han reagerer også på at reisetida har økt, og i dag kan ta det opp til en time og 14 minutter å reise en vei: – En ekspressrute fra Egersund til Stavanger hadde vært flott!
FRA BIL TIL TOG: – Etter at bompengene kom, ble det tog, sier Bjørg Vannes, som jobber i Nordsjøen. Hennes foreløpige konklusjon er klar: – Toget er fint! Jeg tar mye heller tog enn buss. Hva jeg vil ha av forbedring? Wi-Fi! Det hadde vært flott med nettdekning under hele togreisen.
FORNØYD SÅ LANGT: – Jeg har den siste tida begynt å reise med tog tre-fire ganger i uka, og så langt har dette fungert greit, sier Simen Haugland fra Bryne. – Jeg har hørt om at en del tog kan være forsinket. Og for de som reiser i rushtid, kan det visst være veldig trangt. Jeg har bare måttet stå et par ganger …

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.