Jernbanedirektoratet Jernbanemagasinet Arkiv Infrastruktur Oppdatert: Follobanen gjenåpnet 5.mars
Det ble dessverre ikke mange dagene togene kunne kjøre på den nye Follobanen før banen måtte stenges på grunn av strømproblemer. (Foto: Øystein Grue)
,

Oppdatert: Follobanen gjenåpnet 5.mars

Etter omfattende arbeider med feilsøking, feilretting og testkjøringer ble Follobanen gjenåpnet for trafikk søndag 5.mars. Fra samme dato kunne den opprinnelige ruteplanen for hele Østfoldbanen tas i bruk.

Øystein Grue

I perioden fra banen måtte stenges på grunn av feil med returstrømsystemet ble trafikken avviklet etter en midlertidig ruteplan. Her er opprinnelig artikkel, publisert 29.12.2022:

Follobanen stengt inntil videre

Den nye Follobanen forblir stengt inntil videre og åpnes ikke igjen før Bane NOR har funnet årsaken til problemene med strømforsyningen. Togpassasjerene på Østfoldbanen får et midlertidig togtilbud frem til utfordringene på Follobanen er løst.

Bane NOR har sammen med ekstern ekspertise arbeidet for å finne feilen siden det oppsto varmgang og røykutvikling i et teknisk anlegg på Ski stasjon 19. desember. Årsaken er ikke fastslått og Follobanen må derfor holdes stengt inntil videre. – Å stenge Follobanen kun få dager etter åpningen, er noe av det verste som kunne skje, og utrolig kjedelig for alle som bruker jernbanen for å komme seg til og fra både jobb og andre aktiviteter, sier Stine Undrum, konserndirektør for Utbygging i Bane NOR i en pressemelding.

Togtrafikken

Det er fortsatt uvisst når Follobanen kan åpne for trafikk. Inntil videre holdes den derfor stengt ut januar. Sammen med Vy og berørte godsselskap, har Bane NOR tilrettelagt for et midlertidig endret ruteopplegg for togpassasjerene på Østfoldbanen. Målet med det midlertidige rutetilbudet har vært å sikre høy kapasitet for kundene på de største stasjonene (Hauketo, Holmlia, Kolbotn, Ski, Ås, Vestby og Moss), omtrent på nivå med ruteplanen for 2023. Vy supplerer med busser for å sikre tilstrekkelig kapasitet, spesielt på hverdagene i perioden. – Vi ønsker samtidig å beklage ekstra til kundene på Østfoldbanens østre linje, da de dessverre får et noe begrenset tilbud i den samme perioden, sier Undrum. Det midlertidige rutetilbudet iverksettes fra 9.januar, og frem til da kjøres togene som i dag. Du finner mer informasjon om togtilbudet i Vy sin app eller på vy.no.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.